Probleme cu PC-ul !

Probleme? Aici le gasiţi soluţiile!

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
Xp3*
Incepator
Posts: 55
Joined: 19 Mar 2009, 00:11
Location: Marghita

Probleme cu PC-ul !

Post by Xp3* » 19 Mar 2011, 15:22

Am de ceva timp probleme cu PCul , acesta se comporta astfel : acesta pare sa functioneze superb pana initializez pornirea vreunui joc , de exemplu CS , acesta ruleaza intre 5-7 min dupa care imi apare nedorita imagine albastra , dar imaginea nu apare de fiecare data ! Am intrebat pe ici pe colo ... si in urma intrebarilor am ajuns la concluzia ca ar putea fi din cauza condensatorilor sursei ! Foarte posibil deoarece am mai avut odata aceashi problema ...
http://img34.imageshack.us/i/vmcrashnmi.png/ ->> BLUE SCREEN ( cam asha ceva imi apare )

Dar totushi nu stiu ce sursa sa-mi aleg ... cat de cat decenta e criza :P nu mias lua chiar surse de avioane !
Acesta sursa se alege in functie de consumul componentelor , am sa fac lista componentelor si ash dori cateva sugestii :
- proccesor : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Proccesor 6000+ 3.00 GHz
- instaled memory(RAM) : 4GB DDR2
- video card : GAINWARD Bliss 8600 GT 512MB
- placa de baza : GIGABITE GA-M52L-S3

Va multumesc anticipat !
Image
Image
User avatar
ddorinc
DDC
Posts: 194
Joined: 22 Nov 2007, 23:11
Location: Pakistan, Islamabad
Contact:

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by ddorinc » 19 Mar 2011, 16:26

ai memorii de diferite firme producatoare? lasa un singur modul de memorie in pc si incearca din nou. lasa-mi mesaj cu ce s-a intamplat. bafta
User avatar
hG.KID
Suspect de spam
Posts: 335
Joined: 11 Sep 2009, 21:40
Location: Trance World
Contact:

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by hG.KID » 19 Mar 2011, 17:14

Eeeh, si mie mi s-a intamplat de multe ori, inchideam pcu si imi aparea automat Blue Screen iar dupa aceea se restarta. Trebuia sa tin apasat pe buton sau sa il scot din spate. Cred ca e de la memorii ca sunt diferite dar l-am reformatat si de aprox. 1 luna nu imi mai apare :D
Image
User avatar
Xp3*
Incepator
Posts: 55
Joined: 19 Mar 2009, 00:11
Location: Marghita

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by Xp3* » 19 Mar 2011, 18:30

Presupun cand vorbiti de memorii este vorba de memorii RAM ... Daca da tin sa va anunt ca acestea nu sunt de firma producatoare diferita , chiar din potriva acestea sunt identice ! Eu in PC am 2 placute de la AData , mai exact 2 din " RAM A-Data 2GB - DDR2 800 Vitesta Gaming Dual " luate la set , facand parte din aceashi cutie .... este posibil si asha sa existe conflicte intre cele doua ?

Sa incerc sa scot o placuta sa vad cum se comporta ?!! :)
Image
Image
User avatar
ddorinc
DDC
Posts: 194
Joined: 22 Nov 2007, 23:11
Location: Pakistan, Islamabad
Contact:

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by ddorinc » 19 Mar 2011, 21:52

daca este kitt dual channel nu mai este nevoie sa scoti una din memorii. incearca sa faci update de bios sau sa micsorezi frecventa memoriilor. succes!
User avatar
hG.KID
Suspect de spam
Posts: 335
Joined: 11 Sep 2009, 21:40
Location: Trance World
Contact:

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by hG.KID » 19 Mar 2011, 21:55

Update de bios ? Cum pot face asta ?
Image
User avatar
ddorinc
DDC
Posts: 194
Joined: 22 Nov 2007, 23:11
Location: Pakistan, Islamabad
Contact:

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by ddorinc » 19 Mar 2011, 22:05

simplu. te duci pe site-ul producatorului placii de baza si acolo ar trebui sa aiba ultima versiune a biosului tau. sunt 2 variante prin care poti face update de bios: 1. exista un program care ruleaza in windows si descarca el automat ultima versiune de bios de pe internet si face update-ul; 2. iei biosul il copiezi pe o discheta si rulezi de pe discheta. ( ar mai fi o varianta, exista in bios o optiune "update bios" , pui ultima versiune de bios pe o discheta si faci update)
User avatar
Xp3*
Incepator
Posts: 55
Joined: 19 Mar 2009, 00:11
Location: Marghita

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by Xp3* » 20 Mar 2011, 09:51

Am reusit cu chiu cu vai ... sai dau update la BIOS dar din pacate n-am observat nicio remediere ! Mai ziceai ceva de miscorarea fregventei memoriilor ... cum fac asta ? mai exact ....
User avatar
hG.KID
Suspect de spam
Posts: 335
Joined: 11 Sep 2009, 21:40
Location: Trance World
Contact:

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by hG.KID » 20 Mar 2011, 10:14

Pai cand deschizi pcu apesi f12 sau delete sa intri in bios. Nustiu ce tip ai tu dar trebuie sa cauti dupa "Ram frequency" si dai enter si micsorezi.
Image
User avatar
Xp3*
Incepator
Posts: 55
Joined: 19 Mar 2009, 00:11
Location: Marghita

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by Xp3* » 20 Mar 2011, 10:48

RAM Fregvency n-am gasit :( !
Am gasit CPU Fregvency care e setat pe "200" ( cel mai mic posibil ) ci ceva Memory Voltage Control care e pus pe "Auto" , aici undeva tre sa modific sau nam gasit eu ce trebuia ?
Image
Image
User avatar
hG.KID
Suspect de spam
Posts: 335
Joined: 11 Sep 2009, 21:40
Location: Trance World
Contact:

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by hG.KID » 20 Mar 2011, 11:29

Hmmm, cred ca ala e daca nu ai gasit nicaieri Ram frequency ...
Image
User avatar
ddorinc
DDC
Posts: 194
Joined: 22 Nov 2007, 23:11
Location: Pakistan, Islamabad
Contact:

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by ddorinc » 20 Mar 2011, 13:27

iti spun asta cu frecventa memoriilor pt si eu am aceeasi problema ca si tine
am tot niste a-data vitesta la 1066MHz. pana sa fac update de bios nici macar nu mi se aprindea pc-ul, dupa ce am facut update mi se aprindea dar imi arata blue screen, dupa ce am micsorat frecventa lor la 1000MHz s-a rezolvat, merge perfect. cauta tot pe acolo unde este optiunea cu procesorul, ca acolo trebuie sa fie. bafta
User avatar
Xp3*
Incepator
Posts: 55
Joined: 19 Mar 2009, 00:11
Location: Marghita

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by Xp3* » 24 Mar 2011, 19:31

ok mersi de ajutor ... o sa intorc BIOSul pe dos sa vad daca gasesc ... te anuntz care e rezultatul :)

-- Thu Mar 24, 2011 5:42 pm --

fratzilor ori eu sunt un analfabet cand vine vorba de informatica ori chiar are o alta denumire .... chiar nu gasesc ... daca atzi putea sami datzi nishte orientari mai exacte , am meniul de la CMOS Setup Utility Copyright (C) 1984 - 2009 Award Software !

astept cu nerabdare ajutorul vostru :P

-- Thu Mar 24, 2011 6:30 pm --

Am reushit intr-un sfarshit sa gasesc DRAM Configuration !
Dar tot nam rezolvat nimic .... is o gramada de lucruri numa fregvency nu !
Eu vi le scriu zicetzimi voi ce sa modific !

DRAM CONFIGURATION MENU :
-Set memory clock
-Memory clock
-DDRII Timing Items
-CAS# latency
-RAS to CAS R/W Delay
-Row frecharge time
-Minimum RAS active time
-1T/2T Command timing
-TwTr Command delay
-trfc0 for DIMM1
-trfc2 for DIMM2
-trfc1 for DIMM3
-trfc3 for DIMM4
-write recovery time
-frecharge time
-row cycle time
-RAS to RAS delay
-CKE Power down mode
-CKE Power down control
-Bank Swizzle mode

-- Thu Mar 24, 2011 6:31 pm --

Daca va intereseaza si valorile ce corespund acestora ... anuntzatzima la care dintre ele sa va spun !
Image
Image
User avatar
Xp3*
Incepator
Posts: 55
Joined: 19 Mar 2009, 00:11
Location: Marghita

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by Xp3* » 07 Apr 2011, 16:26

Dupa toate cercetarile si minunile ... am ajuns la concluzia ca nici ramii nici sursa nu are nicio legatura cu problema mea .... defapt era coolerul ... am observat ca acesta cu functioneaza corespunzator , procesorul incalzinduse pana la temperaturi critice cand calculatorul este solicitat putin mai mult ! acesta functioneaza dar nu cum ar trebui , deci o sami procur un alt cooler ... alta varianta nu am .... mersi oricum de explicatzii
Image
Image
User avatar
Mr.Weed
Retired - CS Staff Leaders
Posts: 110
Joined: 14 Sep 2010, 20:54

Re: Probleme cu PC-ul !

Post by Mr.Weed » 07 Apr 2011, 19:01

Ai incercat sa cureti de praf coolerul?
Dupa ce faci asta incearca sa-l reglezi din bios. Nu stiu cum e la tine dar eu am in bios optiunea sa dezactivez orice control al biosului asupra vitezei de rotatie a ventilatorului. Am incercat sa limitez viteza ca sa nu se mai auda asa de tare coolerul si mi s-a incins ingrozitor procesorul (115 grade :shock: ) dupa care si-a dat restart #-crazy
Inainte sa te apuci sa-ti cumperi alt cooler incearca si optiunile astea.
Bafta!
Image
Post Reply