Google Chrome OS preinstalat din toamna ?

Ştiri şi noutăţi din domeniul IT.

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
TINTAX
Junior
Posts: 107
Joined: 05 Nov 2008, 09:29

Google Chrome OS preinstalat din toamna ?

Post by TINTAX » 04 Jun 2010, 09:26

Image La sfarsitul anului 2009 Google si-a incercat si el norocul si a prezentat pt prima oara Google Chrome un sistem de operare bazat pe un browser ce va lucra cu aplicatii de pe internet. Se pare ca aceasta lansare a sistemului de operare adica in toamna asta...este mult mai aproape decat anuntarea facuta ofical si anume cu aproape cu un an (lucru anuntat la targului anual de IT CompuTex din Taipei de catre vicepresedintele Google). Se pare ca cei de la Google chiar se grabesc cu aceasta lansare si doresc sa castige o piata cat mai larga cu acest nou sistem de operare. Cei de la Google spera sa aibe cateva milioane de utilizatori chiar din prima zi.Acest lucru nu cred ca este greu de realizat avand in vedere ca sistemul va fi gratis si bineinteles si open-source.Pana in prezent sunt in jur de 70 milioane de utilizatori Google Chrome iar o mare parte din ei au anuntat ca vor trece pe Google Chrome OS.

Intrebarea mare ce se pune este daca Google va incheia contracte de proportii cu marii producatori de laptopuri de pe piata astfel incat in cel mai scurt timp sa apara pe piata laptopuri cu Google Chrome OS preinstalat :?

Image

Bafta tuturor.
In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe
Nici un om nu este numit om mare daca si-a pierdut sufletul de copil!
User avatar
vim
Mini tehnicus
Posts: 2019
Joined: 22 Nov 2007, 20:05

Re: Google Chrome OS preinstalat din toamna ?

Post by vim » 04 Jun 2010, 12:04

Google tv o sa functioneze tot pe Chrome OS. In alta ordine de idei, nu prea vad de ce s`ar incheia contracte cu producatorii. Fiind un produs GPL, fiecare producator poate sa ofere preinstalat acest sistem de operare. Pe laptopuri nu prea cred, poate gama notebook`urilor sa adere la acest sistem de operare.

Tinand cont ca toate aplicatile acestui sistem de operare sunt "web based" si automat tot ce se lucreaza pe un PC, laptop sau notebook ce are instalat acest OS, se salveaza undeva pe internet, vine automat intrebarea "cata incredere trebuie sa avem in companiile care ne ofera diferite servicii si cata informatie le putem pune la dispozitie ?"

Spre exemplu, mie imi place extrem de mult browser`ul Google Chrome, doar pentru ca este simplu si al dracului de rapid, dar din cauza practicarii de data mining, prefer alternativa Iron, care foloseste acelasi engine ca si chrome, este compatibil din toate punctele de vedere cu temele si pluginurile de Chrome, dar nu are inclus in el nimic care poate face Data mining.

Code: Select all

[root@gw-03 ~]# man woman
Segmentation Fault (core dumped)
I retired from here
Post Reply