problema pc...

Probleme? Aici le gasiţi soluţiile!

Moderator: Moderators

Locked
User avatar
swamy^
Suspect de spam
Posts: 271
Joined: 15 Aug 2008, 15:08
Location: Beclean

problema pc...

Post by swamy^ » 07 Jan 2010, 19:50

De cateva zile mi se tot blocheaza pcu si nu pot sti de ce. Dupa ce il opresc, singura rezolvare pe care o am ca sa imi porneasca iara este sa scot bateria de la bios si sa o introduc inapoi. Stie careva de la ce poate fi? Cineva imi zicea ca imi este placa de baza pe duca. Sa fie oare asta? Am mai patit lucru asta da ca azi niciodata. Devine enervanta chestia asta :| Multumesc anticipat.
Image
Image
User avatar
Doppelwhipper
CS Staff Leaders
Posts: 806
Joined: 31 Mar 2008, 15:54
Location: City Of Gods

Re: problema pc...

Post by Doppelwhipper » 07 Jan 2010, 20:33

Ma bag la hardware pt ca imi place. Acuma stai sa ma gandesc ce faceam eu pe cand faceam service :P . Daca zici ca pana acuma mergea calumea si de la o vreme nu-ti mai booteaza poate fi din :
- memoriile RAM
- posibil sa nu mai faca fata sursa.
- poate schimbata bateria cu una noua (dar nu cred); rolul bateriei e sa ti-l tina "up to date" se poate observa daca e slaba bateria ti se tot reseteaza ora la PC.
- imi pare ca e blocat ceva la bios. Placile de baza au pe ele un cip ce poate fi indepartat pt moment cu o surubelnita. E cel mai mare cip si se observa imediat daca te uiti mai atent pe placa de baza. Nu are o pozitie fixa si difera de la model la model. Poti sa faci o poza sa vedem placa ta de baza mai de aproape? Te-as putea ghida :D

Am dat aceste solutii deoarece nu ai mentionat ca ai modificat ceva componenta hardware.
User avatar
swamy^
Suspect de spam
Posts: 271
Joined: 15 Aug 2008, 15:08
Location: Beclean

Re: problema pc...

Post by swamy^ » 07 Jan 2010, 20:58

Ti-am lasat un offline cu modelul placii de baza. Pentru cei care mai vor sa ma ajute placa de baza este Asus M2V.
Image
Image
User avatar
Doppelwhipper
CS Staff Leaders
Posts: 806
Joined: 31 Mar 2008, 15:54
Location: City Of Gods

Re: problema pc...

Post by Doppelwhipper » 07 Jan 2010, 21:14

Placa ta de baza ar trebui sa arate cam asa. Ti-am tras in chenar cip-ul. Acela trebuie sa il scoti pt 5 secunde si sa il pun inapoi. Ai grija cum il scoti sa nu-l rupi. Astept feedback-ul tau.
https://static.evosys.ro/camo/api/4b3ce4738f9b6b1c6d06d9930634b6a56e9f961b/687474703a2f2f696d6738352e696d616765736861636b2e75732f696d6738352f323135322f6d3276622e6a7067
User avatar
aiurEah
Suspect de spam
Posts: 325
Joined: 17 Apr 2009, 21:07
Location: Timisoara

Re: problema pc...

Post by aiurEah » 07 Jan 2010, 21:56

jeg dinasta de placa am si eu:)), mie m-i se bloca pc si nu mai puteam face nik decat cu rr, pana la urma o fost sursa deoarece nu mai trimitea destul curent
User avatar
swamy^
Suspect de spam
Posts: 271
Joined: 15 Aug 2008, 15:08
Location: Beclean

Re: problema pc...

Post by swamy^ » 07 Jan 2010, 22:13

Posibil sa fie si cum zici tu. Exact lucrul asta mi se intampla si mie. Se blocheaza, doar ca dupa rr nu se mai intampla nimik, sta monitoru in stand-by, clipareste si pcu nu da semne ca ar reveni la viata. Varianta ta Dorule o sa o incerc maine. Sper sa nu o stric :))
Image
Image
User avatar
ddorinc
DDC
Posts: 194
Joined: 22 Nov 2007, 23:11
Location: Pakistan, Islamabad
Contact:

Re: problema pc...

Post by ddorinc » 08 Jan 2010, 00:16

ai un scurt pe placa de baza ( posibil pe placa audio sau placa de retea - cele integrate pe placa de baza ). Ar mai fi si scurt la periferice (mouse, tastatura). posibila rezolvare ar fi sa scoti tot ce ai conectat la pc si sa vezi daca iti face acelasi lucru. Bafta!
User avatar
opyum
CS Staff Leaders
Posts: 668
Joined: 13 Apr 2008, 15:07
Location: Romania / Sibiu
Contact:

Re: problema pc...

Post by opyum » 08 Jan 2010, 13:08

Ne dai te rog detaliile exacte ale sistemului tau?

Placa de baza -
Placa de retea -
Placa de sunet -
Placa video -
Procesor -
Memorii (PC / Frecventa) -
Sursa (W) -
HDD -

Poate cateva dintre acestea nu se inteleg cum trebuie..
La mine totul merge perfect si nu sunt departe de tine la model motherboard (ASUS-A7V600-X)
Paradox lexical:
Propozitia urmatoare este adevarata. Propozitia anterioara este falsa.
User avatar
swamy^
Suspect de spam
Posts: 271
Joined: 15 Aug 2008, 15:08
Location: Beclean

Re: problema pc...

Post by swamy^ » 08 Jan 2010, 13:45

Placa de baza: Asus M2V S-AM2
Placa de retea: am modem si banuiesc ca nu conteaza(si nici nu-i gasesc denumirea pe nicaieri :)) )
Placa de sunet: Realtek HD Audio output
Placa video: Nvidia Geforce 7300 GT 256 MB
Procesor: AMD Sempron(tm) Processor 3200+, ~1.8 GHz
Memorii: 1 Gb ram DDR2
Sursa 400 W(cred)
HDD: WDIGITAL 160 GB 7200 S-ATA II
Image
Image
User avatar
opyum
CS Staff Leaders
Posts: 668
Joined: 13 Apr 2008, 15:07
Location: Romania / Sibiu
Contact:

Re: problema pc...

Post by opyum » 10 Jan 2010, 06:49

Sistemul tau este asemanator cu al meu. Incearca sa scoti placutele de memorie, vezi daca sunt prinse bine in slot-uri, verifica bine cablurile de alimentare (placa de baza, placa video, HDD, etc.). Cauta pe net cartea tehnica a placii tale si vezi daca sunt pusi jumperii pe placa de baza asa cum trebuie.
Alta optiune: In BIOS da un "Use default settings" apoi restart.
Paradox lexical:
Propozitia urmatoare este adevarata. Propozitia anterioara este falsa.
User avatar
swamy^
Suspect de spam
Posts: 271
Joined: 15 Aug 2008, 15:08
Location: Beclean

Re: problema pc...

Post by swamy^ » 10 Jan 2010, 13:08

In BIOS da un "Use default settings" apoi restart.
Am facut chestia asta de nenumarate ori da nu am mers.
Placa ta de baza ar trebui sa arate cam asa. Ti-am tras in chenar cip-ul. Acela trebuie sa il scoti pt 5 secunde si sa il pun inapoi. Ai grija cum il scoti sa nu-l rupi. Astept feedback-ul tau.
Azi am scos cip-ul asta, dar in timp ce scriam acest reply s-a blocat iara. :( Si-a revenit dupa un restart.

O sa incerc sa scot fiecare componenta si fie :D care cablu in parte sa vad daca merge asa. Inca odata mersi.
Image
Image
User avatar
swamy^
Suspect de spam
Posts: 271
Joined: 15 Aug 2008, 15:08
Location: Beclean

Re: problema pc...

Post by swamy^ » 17 Jan 2010, 09:51

In mare parte cred ca problema am rezolvat-o. Cred ca priza era de vina. Nu primea sursa destul curent. :oops: Multumesc celor care au incercat sa ma ajute. :wink:
Image
Image
Locked