[INFO] Cum este calculat rank-ul ?

Skin-uri, harţi, UI, HUD, tutoriale, tips & tricks, etc

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
vim
Mini tehnicus
Posts: 2019
Joined: 22 Nov 2007, 20:05

[INFO] Cum este calculat rank-ul ?

Post by vim » 17 Nov 2009, 12:39

Multi m-au intrebat cum sunt calculate statisticile prezentate pe http://www.evosys.ro/cstats, asa ca am decis sa scriu acest scurt articol pentru lamuriri.

Dupa cum se poate observa pe site-ul de statistici, jucatorii sunt listati in functie de skill-ul fiecaruia ; mai exact, cei care au skill-ul cel mai mare sunt primii. Asadar apare intrebarea: "Cum este calculat acel skill ?"

Cum este calculat skill-ul ?

Skill-ul este calculat folosind formula ELO, cu ajutorul careia se estimeaza nivelul de skill a doi jucatori. Varianta scurta, pentru cei care nu au rabdare sa citeasca tot articolul de pe Wikipedia, suna cam asa:

Pentru fiecare kill facut, jucatorului i se atribuie un anumit numar de puncte, in functie de rank-ul celui pe care tocmai la omorat.

Astfel ca daca jucatorul "X" are rank 5 si il omora pe jucatorul "Y" care are rank 20, "X" va primii un skill intre 0.5 si 1 (aceasta valoare va fi scazuta din skill-ul persoanei care a fost omorata, in exemplul nostru fiind jucatorul "Y").

Daca jucatorul "Y" il omora pe "X", acesta va primii un skill intre 1.1 si 1.6 (aceasta valoare va fi scazuta din skill-ul persoanei care a fost omorata, in exemplul nostru fiind jucatorul "X").

Aceste valori primite la fiecare kill sau pierdute la fiecare death, sunt adaugate sau scazute din skill-ul total, care este prezentat si pe site.
La fiecare death putem pierde din skill, acesta poate sa ajunga la valori foarte mici sau chiar negative. Stiind acest lucru plus faptul ca pentru a aparea in statisticile de pe site trebuie ca fiecare jucatorul sa aiba un skill minim de 100, primim automat raspunsul si la intrebarea "De ce nu mai apar in statistici cu nick-ul cutare ?"

Sper sa gasiti informatiile utile.

Valorile de skill prezentate anterior sunt pur informative. Aceste valori ale skill-ului pot sa varieze in functie de rank-ul celor 2 jucatori.

Code: Select all

[root@gw-03 ~]# man woman
Segmentation Fault (core dumped)
I retired from here
Post Reply