Important!

Discuţii libere, numai pe marginea subiectului Counter-Strike 1.6

Moderator: Moderators

Post Reply
Unique 'skill
Suspect de spam
Posts: 251
Joined: 11 Sep 2009, 21:51
Location: Timisoara

Important!

Post by Unique 'skill » 19 Sep 2009, 22:33

Astazi am dar search pe google si am scris : Cum fac sa am lag mai mik ,si am gasit asta.Dar vreau sa va cer parerea! CITESTE
Azi din greseala am gasit pe un forum german un update de firmware pt modemurile adsl cu router (516 si 546).Dupa ce l-am instalat mare mi-a fost uimirea sa vad ca lagul a scazut considerabil!Acum am 30ms ping spre linkmania (inainte aveam 45-50 si cand aveam 3mb aveam 19ms ).La fel si pe sv-urile de jocuri online (ex in San Andreas pe scv linkmania lagul coboara la valori de 30ms si max 70-80,fata de 100-150 cat aveam inainte)
Un mic tutorial cum se instaleaza update-ul:

Primul pas:

Mergeti la Start > Settings > Control Panel > Network Connections;
- dati click dreapta pe Local Area Conection, apoi pe Proprietati;
- dati dublu click pe Internet Protocol ( TCP/IP );
- bifati Use the following IP addres;
- treceti la urmatoarele valori:
IP address: 192.168.1.10
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.254
DNS server: 192.168.1.254

Al doilea pas:

Dezarhivati imaginea .iso din arhiva TGUPG si o montati cu Daemon Tools (sau alt program similar).Apasati pe Upgrade firmware si urmariti pasii de acolo,ajungeti aici si dati HAVE DISK.Va duceti unde ati dezarhivat cealalta arhiva (ST5x6) si dati open.Urmariti pasii si asteptati (dureaza cateva minute).

Al treilea pas:

Deschideti o pagina de internet si scrieti la adresa 192.168.1.254(adresa router-ului) si dati enter.Acolo verificati setarile,eventual dati SET UP din nou.Dupa ducetiva din nou la setarile network si dati OBTAIN AUTOMATICALLY la IP si DNS.

Spuneti-mi si mie ,daca fac acest update merge mai greu? mai bine? scade lagul? ASTEPT NISTE PARERI , Vim vreau si de la tine un raspuns :D
Press any key to continue
User avatar
SabeR
Master of Spam
Posts: 665
Joined: 23 Jan 2008, 16:50

Re: Important!

Post by SabeR » 20 Sep 2009, 02:54

Daca tu o sa faci acest lucru nu o sa iti mai functioneze internetul.
Nu stiu ce abonament de internet ai dar tu cand ai pus la tcp/ip ip-urile respective nu o sa iti mai funtioneze conexiunea pt ca tu nu ai cum sa ajungi la router-ul respectiv daca nu ai net.
Ca sa iti functioneze conectarea la router-ul respectiv trebuie sa fi din reteau respectiva sau trebuie sa faci macar o retea virtuala.

In concluzie este o mare aberatie.
Alcoolul omoara incet incet......nu conteaza, nu ma grabesc
Unique 'skill
Suspect de spam
Posts: 251
Joined: 11 Sep 2009, 21:51
Location: Timisoara

Re: Important!

Post by Unique 'skill » 20 Sep 2009, 10:24

Deci nu o sa fac nici un update! :D
Last edited by Unique 'skill on 20 Sep 2009, 13:43, edited 1 time in total.
Press any key to continue
User avatar
vim
Mini tehnicus
Posts: 2019
Joined: 22 Nov 2007, 20:05

Re: Important!

Post by vim » 20 Sep 2009, 12:49

In primul post vad ca se specifica 2 IP-uri de clasa C, care pot sa functioneze impreuna.

Desi un update de firmware contine o inbunatatire a algoritmilor de functionare, acesta poate (si de multe ori nu are) nici o legatura cu latentele. Upgrade-urile de firmware nu sunt foarte usor de instalat si trebuiesc facute urmand niste pasi foarte stricti. Omiterea sau o simpla greseala, poate duce la compromiterea aparatului al carui firmware se doreste a fi actualizat.

Puteti face teste de latenta si conexiune cu routerul montat si fara router, puteti da un traceroute catre o locatie anume, aleasa de voi si sa observati unde incepe sa va creasca latentele. Latenta dintre orice client din spatele routerului si router nu are voie sa fie mai mare de 0.800 ms - 0.900 ms, indiferent de volumul traficului facut in retea (cu mici exceptii, gen retea virusata, atacuri brute force, etc).

Pentru cei mai experimentati si care vor sa isi "murdareasca" mainile si mai mult, se poate face si un tcpdump, pentru a se observa mai in detaliu traficul facut.

Ca sa nu aveti probleme cu routerele, sunt cateva lucruri de baza, de la care nu trebuie sa faceti rabat.
  1. Incercati sa evitati achizitionarea routerelor din gama entry level. Acestea se recunsc usor dupa pret, care este mai mic de 1.000.000 - 1.500.000 ROL .
  2. Calitatea creste o data cu pretul. Daca faceti rabat la bani, faceti automat si la calitate.
  3. Cumparati routerul potrivit ptr ceea ce aveti voi nevoie. Nu are rost sa dati banii pe routere foarte scumpe, ale caror functii probabil ca nu le veti folosii niciodata.
  4. Daca nu stiti ce router vi se potriveste, intrebati prietenii, cunostintele care se pricep sau direct in magazinul de la care intentionati sa cumparati.
  5. Securizati routerul imediat dupa punerea acestuia in functiune.
  6. Opriti serverul de DHCP de la router (daca are asa ceva) si folositi IP-uri statice.
  7. Unde este posibil, faceti pereche intre IP-ul si MAC-ul folosit la voi pe PC.
  8. Daca aveti router wireless, puteti lectura aici cativa pasi pentru securizarea acestuia.

Code: Select all

[root@gw-03 ~]# man woman
Segmentation Fault (core dumped)
I retired from here
User avatar
SabeR
Master of Spam
Posts: 665
Joined: 23 Jan 2008, 16:50

Re: Important!

Post by SabeR » 20 Sep 2009, 13:08

Eu imi cer scuze.
Am postat aiurea... Nu am citit tot post-ul tau... :)) si am inteles altceva. :naughty:
Alcoolul omoara incet incet......nu conteaza, nu ma grabesc
Post Reply