[TUTORIAL] Cum calculam ratele ?

Skin-uri, harţi, UI, HUD, tutoriale, tips & tricks, etc

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
vim
Mini tehnicus
Posts: 2017
Joined: 22 Nov 2007, 20:05
Location: EvoSys HQ

[TUTORIAL] Cum calculam ratele ?

Post by vim » 23 Jun 2009, 23:58

Server-ul are setate rate noi, astfel ca unii jucatori posibil sa aiba nevoie de recalcularea setarilor de pe partea de client, pe care le folosesc.
Cum se face asta ?
  1. Intrati pe www.speedtest.net si faceti un test de viteza. Nu uitati sa alegeti pentru testare un server din Bucuresti.
  2. Default, speedtest.net arata rezultatele testelor de viteza, in Mb, iar noi avem nevoie de valorile in KB.
    Le putem calcula online folosind acest website. Scriem in casuta aferenta "Megabyte" valoarea care dorim sa o testam si apasam pe butonul aferent "Megabyte". Rezultatul care ne intereseaza pe noi il gasim dupa aceea in casuta "Kilobyte".

    Sau daca ne place matematica, le putem transforma singuri, folosind formula:

    Code: Select all

    (viteza_de_pe_site*1024*100000)/100000
  3. Accesam calculatorul de rate
  4. La "Enter download speed in kbps:" scriem valoarea vitezei de download care am aflat-o mai devreme, in KB.
  5. La "Enter upload speed in kbps:" scriem valoarea vitezei de upload care am aflat-o mai devreme, in KB.
  6. Restul setarilor sunt cele de pe serverul cs.evosys.ro, iar daca dorim sa calculam ratele pentru acest server nu mai trebuie modificat nimic. Apasam "Calculate rates".
  7. Daca dorim sa calculam ratele pentru alt server, avem nevoie de informatii privind ratele setate pe respectivul server. (cereti ownerul acelui server aceste informatii)
  8. Ratele astfel obtinute, le adaugam la sfarsitul configului folosit de fiecare.
De retinut:
  1. Nu incercati sa faceti un teste de viteza daca: aveti deschis un client de filesharing, daca aveti deschis un download, daca faceti streaming sau orice alt fel de trafic pe internet. Opriti orice aplicatie care genereaza trafic consistent, inainte de a face un test de viteza.
  2. Nu faceti un test de viteza pe servere din alte orase, in afara de Bucuresti.
    Aveti nevoie de a vedea ce viteza aveti cand ajungeti in Bucuresti, unde este server-ul cs.evosys.ro, nu ce viteza aveti la voi in oras sau in alta tara.
Nelamuriri ?
Posteaza daca ai.

Code: Select all

[root@gw-03 ~]# man woman
Segmentation Fault (core dumped)
CS 1.6: cs.evosys.ro
User avatar
SabeR
Master of Spam
Posts: 665
Joined: 23 Jan 2008, 16:50

Re: [TUTORIAL] Cum calculam ratele ?

Post by SabeR » 24 Jun 2009, 00:30

Stiam ca si antivirusul si firewallul este indicat sa le dezactivezi cand faci un test de viteza.
Este adevarat? Afecteaza cumva traficul sau poate sa il limiteze?
#-help
Alcoolul omoara incet incet......nu conteaza, nu ma grabesc
User avatar
vim
Mini tehnicus
Posts: 2017
Joined: 22 Nov 2007, 20:05
Location: EvoSys HQ

Re: [TUTORIAL] Cum calculam ratele ?

Post by vim » 24 Jun 2009, 00:36

Antivirusul te afecteaza doar daca isi face update cel mai probabil, iar firewall`ul nu prea te afecteaza deloc.
Acum depinde si de firewall. Daca suntem pe un sistem *nix si avem reguli de prioritizare a traficului sau diferite filtre, posibil sa te afecteze, dar la windows ma indoiesc ca iti poate influenta foarte mult rezultatele :)

Dealtfel poti sa si incerci, facand 2 teste. Unul cu firewall activ si celalat cu el dezactivat.

Code: Select all

[root@gw-03 ~]# man woman
Segmentation Fault (core dumped)
CS 1.6: cs.evosys.ro
User avatar
SabeR
Master of Spam
Posts: 665
Joined: 23 Jan 2008, 16:50

Re: [TUTORIAL] Cum calculam ratele ?

Post by SabeR » 24 Jun 2009, 01:57

Nu ma refeream la fw de windows care este praf...
Si mai stiam ca este indicat sa deschizi mai multe sesiuni de download pentru a umple banda, aici nu stiu daca se aplica si pt speedtest.net pentru ca nu stiu cum au creat testul respectiv.
Alcoolul omoara incet incet......nu conteaza, nu ma grabesc
User avatar
vim
Mini tehnicus
Posts: 2017
Joined: 22 Nov 2007, 20:05
Location: EvoSys HQ

Re: [TUTORIAL] Cum calculam ratele ?

Post by vim » 24 Jun 2009, 02:13

Daca providerul iti face prioritizare de trafic la nivel de aplicatie (vezi cazul rds), este necesar sa faci putin trafic inainte de a face testul, intradevar.

Un caz concret de prioritizare de trafic la nivel de aplicatie:

Client rds, deschide pc-ul dimineata si imediat da ping intr`o locatie, sa zicem google.ro ; reply 72 ms
Lasa pingul deschis si in acest timp, face un pic de trafic, sa zicem conectand yahoo messengerul ; reply din google 40 - 43 ms.

In loc de google poate fi orice alta locatie.

Chestie testata #-crazy

Code: Select all

[root@gw-03 ~]# man woman
Segmentation Fault (core dumped)
CS 1.6: cs.evosys.ro
Post Reply